JUNTA DIRECTIVA

null

Cristian Tornador Antolín

CEO y co-fundador de BG, PhD. en Biomedicina.

El Dr. Tornador té un doctorat en Biomedicina. És especialista en l’anàlisi de variacions genòmiques mitjançant noves tecnologies de seqüenciació. La seva participació i coordinació en nombrosos projectes de recerca internacional i clínica han contribuït a ampliar el seu coneixement per a la gestió i planificació de projectes amb hospitals i centres d’investigació.

null

Mayka Sánchez Fernández

Promotora y cofundadora de BG, PhD. En Genética.

La Dra. Sánchez té un doctorat en Genètica i compta amb més de 20 anys d’experiència treballant en la investigació bàsica i translacional en malalties del metabolisme del ferro. Va treballar durant 8 anys al prestigiós Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) a Heidelberg, Alemanya. És professora de genètica i líder de grup de recerca al Departament de Ciències Bàsiques (Facultat de Medicina i Ciències de la Salut) a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). Acreditada en Genètica Humana a 2010 per l’Associació Espanyola de Genètica Humana (AEGH).

null

Santiago Pérez Montero

Co-fundador de BG, expert en informàtica.

El Sr. Pérez és informàtic amb més de 20 anys d’experiència en diferents sectors industrials realitzant llocs de treball rellevants com a líder d’equip dins de SEAT (fabricant d’automòbils del grup Volkswagen a Espanya). També va treballar 3 anys en el Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) a Heidelberg, Alemanya com a oficial de manteniment d’equips científics.

PERSONAL

null

Pau Tomàs i Fernandez

Tècnic de laboratori.

Pau Tomàs va estudiar Bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i va complementar els seus estudis amb un màster en Farmacologia, també a la UAB. Durant la seva carrera universitària, Pau va desenvolupar habilitats tècniques i analítiques fonamentals en el camp de la bioquímica i la farmacologia. El seu màster li va proporcionar una profunda comprensió dels processos farmacològics i una capacitat per abordar qüestions complexes en el camp de la salut i la medicina. Amb una passió per la investigació i el treball de laboratori, Pau ha destacat per la seva precisió, atenció al detall i capacitat per treballar en equip. La seva experiència acadèmica i pràctica li ha permès familiaritzar-se amb una àmplia gamma de tècniques i procediments de laboratori, des de la manipulació de mostres fins a l’anàlisi de dades. Pau es va unir a Bloodgenetics amb l’objectiu d’aplicar la seva experiència en anàlisis clínics. El seu compromís amb l’excel·lència científica i la seva dedicació a la millora de la salut fan d’ell un membre valuós de l’equip, capaç de contribuir de manera significativa a l’èxit de l’empresa.

null

Natàlia Capdevila i Pelejero

Tècnica d'assumptes regulatoris i de qualitat.

Natàlia Capdevila va estudiar biotecnologia a la Universitat de Vic. Durant els seus estudis, Natàlia va adquirir un profund coneixement en diverses àrees de la biotecnologia, incloent tècniques de laboratori, biologia molecular i processos biotecnològics. La seva formació li va proporcionar una base sòlida en la comprensió dels principis científics fonamentals i les aplicacions pràctiques en l’àmbit biotecnològic. Posteriorment, Natàlia ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la gestió de qualitat i regulació a Bloodgenetics. Exerceix un paper crucial en garantir que els productes i processos de l’empresa compleixin amb els estàndards de qualitat i regulació requerits per les autoritats sanitàries i els organismes reguladors. Gràcies al seu compromís amb l’excel·lència i la seva atenció al detall, Natàlia exerceix un paper fonamental en l’èxit de Bloodgenetics, assegurant que l’empresa mantingui els més alts estàndards de qualitat i compleixi amb totes les regulacions pertinents al desenvolupament i comercialització dels seus productes i serveis.

null

Mar Navarro Padilla

Bioinformàtica.

Mar Navarro va estudiar Bioinformàtica a la Universitat Pompeu Fabra (ESCI-UPF) i va fer un màster en Ciència de Dades a la Universitat de Radboud als Països Baixos. Durant la seva formació acadèmica, Mar va adquirir coneixements especialitzats en l’anàlisi de dades biològiques i en tècniques avançades de bioinformàtica. El seu màster li va proporcionar una sòlida base en estadística, programació i aprenentatge automàtic, habilitats que són essencials en el camp de la ciència de dades aplicada a la biologia i la medicina. Mar es va unir a Bloodgenetics amb l’objectiu d’aplicar la seva experiència en bioinformàtica i ciència de dades per avançar en la investigació i el desenvolupament de teràpies innovadores i personalitzades. La seva passió per la genòmica i la seva habilitat per traduir dades complexes en informació significativa la converteixen en un actiu invaluable per a l’equip, contribuint a l’avanç de l’empresa en la recerca de solucions per millorar la salut humana.

ASSESORS

null

Vladimir Benes

Director de Genomics Core Facility en el EMBL-Heidelberg- Alemanya, Phd. en bioquímica

El Dr. Vladimír Beneš és Director del Servei de Genòmica del prestigiós institut European Molecular Biology Laboratory (EMBL) a Heidelberg, Alemanya. Treballa a l’EMBL des de 1994, primer com a investigador postdoctorant en el grup de Ansorge (Unitat de Bioquímica Instrumental) i en 2001 va ser contractat per establir el Servei de Genòmica, un laboratori de servei tecnològic creat per ajudar els investigadors amb projectes de genòmica funcional. Actualment, aquesta instal·lació útil sobretot seqüències paral·leles massives i tecnologies de microarrays i qPCR. Entre les tasques del Dr. Beneš es troba l’avaluació de noves tecnologies i aplicacions de genòmica funcional, a més d’estar molt involucrat en l’ensenyament dels mètodes aplicats en aquest camp.

null

David Beneitez

Metge especialista en Hematologia a l'Hospital de la Vall d'Hebrón (Barcelona)

El Dr. Beneitez és especialista en hematologia i responsable de la Unitat de Eritropatologia i Patologia congènita de Sèrie Vermella a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona. Juntament amb el Dr. Albert Altés, organitza cada any el curs de eritropatologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya.

Forma part de la Comissió de Malalties Minoritàries de l’HUVH, col·labora amb les xarxes ORPHANET, ENERCA i CATGLOBIN així com amb les associacions de pacients ALHETA i TIF (hemoglobinopaties). És membre del Grup Nacional de Eritropatologia i del Grup Ibèric d’Ferropatologia, de la Societat Espanyola Hematologia i Hemoteràpia, així com membre de la Societat Catalana d’Hematologia i Hemoteràpia.

null

Nathan Subramaniam

Catedràtic en Ciencias Biomédiques- Medicina Molecular, PhD en Ciencias Biomédiques, Queensland University of Technology (QUT), Australia

El Prof. Dr. Nathan Subramaniam és Professor Honorari i Catedràtic a la Facultat de Medicina i Ciències Bioquímiques de la Universitat de Queensland i cap del Grup de Recerca de Malalties Hepàtiques i Trastorns del Ferro, a l’Institut de Salut i Innovació Biomèdica (IHBI) des agost de 2016. Doctorat per la Universitat de Purdue, W. Lafayette, Indiana, EUA, el 1990. Va realitzar estades de recerca de postdoctorat a la Universitat de Califòrnia a Davis, EUA i a Singapur. El 1999 va establir el seu propi grup de recerca, el Laboratori de Transport de Membranes a l’Institut d’Investigació Mèdica de Queensland, Brisbane, Austràlia. El seu grup és expert en hemocromatosi hereditària i estudia les lesions hepàtiques i la regulació hepàtica de l’homeòstasi del ferro. A més ha desenvolupat noves eines de seqüenciació massiva per examinar les bases moleculars dels trastorns del metabolisme del ferro i nous models in vitro i in vivo per investigar el dany hepàtic i el metabolisme del ferro.

null

Inés Hernández Rodríguez

Cofundadora i especialista en hematología. PhD en medicina

La Dra. Hernández té un doctorat en medicina i es metge especialitzada en hematologia que treballa a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HGTiP) com a part de l’Institut Català d’Oncologia (ICO). Té més de 10 anys d’experiència en diagnòstic i hematologia clínica. És responsable de l’àrea de eritropatología del Servei d’Hematologia de l’HGTiP i de l’ICO.

null

Domenico Girelli

Metge especialista en Medicina Interna, PhD en Hematologia Experimental, Universitat de Verona, Italia

El Prof. Dr. Domenico Girelli és metge internista amb doctorat en hematologia experimental i Catedràtic de Medicina Interna en el Departament de Medicina de la Universitat de Verona, Itàlia. El seu camp de recerca se centra en la Genòmica Cardiovascular i el Metabolisme del ferro. Des 2015 està a càrrec del Centre de Referència per al Diagnòstic i Teràpia de Trastorns del metabolisme del Ferro a l’Hospital Policlinico G.B. Rossi, Verona.

null

Albert Altés

Metge especialista en Hematologia a la Fundació Althaia (Manresa), PhD en Medicina

El Dr. Altés és metge hematòleg, cap del Servei d’Hematologia de la Fundació Althaia i professor d’hematologia de la Universitat Internacional de Catalunya.

Es va doctorar en medicina a l’estudi de la sobrecàrrega de ferro en el trasplantament hematopoètic. És fundador i president de l’Associació Espanyola d’Hemocromatosi. Ha publicat més de 100 articles internacionals de temàtica hematològica, especialment sobre farmacogenètica, sobrecàrrega fèrrica i hemocromatosi. Organitza cada any el curs de eritropatologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya.